Tighadouini-kasse grundlagde sejr

Esbjerg fB vandt 2-1 i Horsens og stryger dermed på Superligaens 4. plads. Adnane Tighadouini og Adrian Petre scorede en hver.

Esbjerg fB var på en svær opgave søndag eftermiddag, da AC Horsens var værterne i Superliga-opgøret på CASA Arena Horsens.
Esbjerg-mandskabet virkede mest opsatte fra kampens start, hvor en stærkt-spillende Adnane Tighadouini viste gode takter fra sin position på venstre-kanten. Horsens var som altid farlige på standardsituationer, og de havde da også et par lange indkast samt hjørnespark, der truede den vestjyske defensiv.
Den første mulighed tilfaldt dog EfB. Lasha Parunashvili modtog bolden på kanten af feltet, og huggede til den. Delac i målet hos værterne parerede dog, og fik afværget. Det var EfB’s venstre side, hvor kreativiteten kom fra og det blev for alvor farligt få minutter efter Lashas forsøg.
Adnane Tighadouini fandt et frit rum og tog et træk ind i banen. Herfra kanonerede han bolden fladt mod mål, som snød Horsens-keeperen og fik nettet til at blafre for første gang i matchen. 1-0 til EfB efter en flot aktion fra Tighadouini, der kunne notere sig sit første Esbjerg-mål.
Herefter var det Horsens tur til at lave tumult på Esbjergs halvdel. Værterne havde hele fire hjørnespark efter hinanden, men EfB fik afværget i sidste omgang, og mere farligt blev det ikke. Det var fortsat EfB, der stod for chancerne i første halvleg, hvor Horsens blot noterede sig for en enkelt mulighed, men den havde Højbjerg styr på.
Inden pausen havde Esbjerg et par chancer, der kunne forøge føringen, men skarpheden udeblev ved Mathias Kristensen. Der faldt ikke flere scoringer i de første 45 minutter, og der stod derfor 1-0 på lystavlen i Esbjergs favør i halvlegen.
Efter pausen kom værterne bedst ud, og viste en anelse mere gejst i de første små ti minutter, men havde fortsat svært ved at skabe chancerne. Det var EfB’s fortjeneste, der var skarpe rent defensivt, hvor Markus Halsti som altid gjorde en god figur sammen med tilbagevendte Rodolph Austin.
John Lammers’ mandskab fik dog stille og roligt fat igen, og skabte efterfølgende et par chancer. Først fandt Kauko Petre i dybden, men afslutningen manglede kvalitet til stor ærgrelse for de 200 medrejsende Esbjerg-fans. Nogle minutter senere var det Tighadouinis tur til at sende en afslutning afsted, men det kraftfulde forsøg strøg forbi målet.
Midtvejs i anden halvleg fik EfB så en gylden mulighed for matchens anden scoring, da de blåhvide fik tilkendt et straffespark. Adrian Petre tog sig af sparket, og viste stor sikkerhed. Rumæneren udplacerede Delac i Horsens-målet, og satte den sikkert fladt ind i højre side. 2-0 til EfB.
Hjemmeholdet virkede frustrerede, og det hjalp ikke at Horsens-cheftræner, Bo Henriksen, blev vist væk fra trænerbænken og op til tribunen i den resterende del af kampen. EfB var i kontrol, og havde fint styr på begivenhederne med en velfungerende midtbane, der tog godt fra i duellerne. Mark Brink kunne have lukket og slukket opgøret endeligt med små ti minutter igen, men han fik ikke udnyttet friløberen, da han forsøgte at chippe kuglen over keeperen.
Dybt inde i overtiden reducerede Horsens, da Peter Nymann flot hamrede kuglen ind bag Jeppe Højbjerg efter en dødbold. Spændingen udeblev dog, da Mikkel Redder kort efter fløjtede for sidste gang i dag på CASA Arena Horsens.
EfB vinder fortjent 2-1 i Horsens og kravler op på ligaens 4. plads.

AC Horsens – EfB 1-2 (0-1)
16’ 0-1 Adnane Tighadouini
67’ 0-2 Adrian Petre
90’+4 1-2 Peter Nymann
9. Adrian Petre
46’ Mark Brink (Mathias Kristensen)
76’ Emmanuel Oti Essigba (Adnane Tighadouini)
90’+2 Kristian Riis (Adrian Petre)