Tungt pointtab i overtiden

Esbjerg fB var det spilstyrende hold i hjemmebanepremieren mod Hobro IK, men John Lammers’ mandskab fik aldrig lukket kampen, og i stedet kunne gæsterne udligne til slutresultatet 1-1 dybt inde i overtiden. Pyry Soiri scorede for EfB.

Esbjerg fB tog imod Hobro IK i 3F Superliga-hjemmebanepremieren på Blue Water Arena søndag eftermiddag, hvor en perfekt bane stod klar til de to mandskaber.
EfB-mandskabet satte sig på spillet fra kampens indledning med flere fine kombinationer, der førte til et par muligheder i offensiven. Især Mathias Kristensen virkede veloplagt og stod for meget på den sidste tredjedel. Jacob Lungi Sørensen og Joni Kauko manglede dog den sidste skarphed, for at finde vej til netmaskerne.
Med en halv time spillet, var EfB fortsat i kontrol, men de gule fra Hobro begyndte dog også momentvis at tage kuglen til sig, hvilket gav udeholdet enkelte muligheder for at åbne målkontoen. Den vestjyske defensiv stod dog stærkt i billedet, med Austin der gik forrest i flere aktioner.
I det 31. spilleminut opstod kampens hidtil største chance. Mathias Kristensen erobrede bolden på kanten af feltet og sendte herefter læderet mod forreste stolpe, hvor Yuri Yakovenko ofrede sig alt han kunne. Spidsangriberen fik hovedet på, men måtte se forsøget passere snert forbi stolpen.
Kort før pausen kom den længe ventede forløsning så på Blue Water Arena. Yakovenko opsnappede en løs bold i feltet og headede bolden videre til Soiri, der stod helt umarkeret i venstre side. Trods den skarpe vinkel, svigtede finnen ikke, men sparkede flot bolden fladt i mål til 1-0.
Dermed kunne EfB gå til pause med en fortjent føring og håbe på, at de gode takter således kunne overføres til anden halvleg.
Det første kvarter efter pausen blev dog ikke komfortabelt for hjemmeholdet, men i stedet var det Hobro der tog teten. De gule fra Mariager Fjord havde derfor optræk til flere farlige situationer, men trods en del sløseri i Esbjerg-defensiven, så fik de blåhvide altså afværget udligningen.
Herefter blev det bedre for John Lammers’ tropper, der kæmpede sig tilbage som det dominerende hold på grønsværen. Midtvejs i anden halvleg var det også tæt på 2-0, da anfører Markus Halsti headede mod mål. Jesper Rask i Hobro-buret var dog parat på stregen.
Kort efter spillede indskiftede Adrian Petre bolden fladt bagom Hobros bagkæde, hvor Anyembe kom stormende. Desværre fandt backens indlæg fra baglinjen ikke en medspiller i feltet. Esbjerg havde flere muligheder for at dræbe kampen mod slutningen, hvor de bedste chancer tilfaldt Pyry Soiri, Joni Kauko og Adrian Petre.
Føringen blev aldrig forøget, og dybt inde i overtiden kunne Hobro så i stedet udligne til kampens slutresultat 1-1, og noget ufortjent tage det ene point.

Esbjerg fB – Hobro IK 1-1 (1-0)
40′ 1-0 Pyry Soiri
90’+3 1-1 Anel Ahmedhodzic
23. Yuri Yakovenko
68′ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
81′ Nicklas Røjkjær (Mathias Kristensen)