U17: EfB – FC Nordsjælland 5-2

På eget græs formåede EfB lørdag eftermiddag at hive en imponerende sejr på 5-2 hjem over topholdet fra FC Nordsjælland. Rasmus Rejnhold, Patrick Lindholm Tjørnelund, Mads Borchers og Denis Catovic stod for esbjergensernes mål, mens gæsternes Josef Elsubaihi blev noteret for et selvmål.

Værterne kom bagud efter blot 10 minutter, da FC Nordsjælland bragte sig foran på mål af Chukwuemeka Paul Nnamani, men føringen holdt kun kortvarigt.
Målfarlige Rasmus Rejnhold fik nemlig udlignet bare fem minutter senere, da han scorede et flot mål, som var et resultat af stor fysisk power fra holdets topscorer, der nu er nummer syv på topscorerlisten i U17 Ligaen med 12 kasser.
Offensivspilleren drev bolden frem i venstre side, og havde i flere omgange spillere fra modstanderholdet tæt på sig, men han formåede at holde sig oprejst og endte med at sende kuglen ind i det korte hjørne.
Selvsamme Rasmus Rejnhold var midtvejs i første halvleg igen involveret i et mål, da han pressede en FCN-forsvarer til at lave en for lang tilbagelægning til dennes keeper. Det resulterede i et selvmål og en Esbjerg-føring.
Det skulle også blive til 3-1, da højrebacken Patrick Lindholm Tjørnelund så sit snit til at komme med frem og blive farlig. Det lykkedes, og han fik sidste fod på bolden efter et fremragende gennemspillet angreb.
Målfesten fortsatte på vestjydernes hjemmebane, og fem minutter efter målet til 3-1, kom FCN tilbage i kampen, da Mads Højlund efter flot småspil stod fri ved bagerste stolpe og sendte læderet ind til stillingen 3-2.
Det blev dog ikke halvlegens sidste mål, da Mads Borchers også ville lege med kort før pausefløjtet. Det fjerde EfB-mål kom efter en fin omstilling, hvor førnævnte erobrede bolden og satte fart mod de rødblusedes mål, driblede en forsvarsspiller og sparkede bolden iskoldt forbi Andreas Gülstorff Pedersen i FCN-buret.
Anden halvleg blev en jævnbyrdig affære, hvor FCN jagtede chancen for at point hjem til Farum. Det lykkedes dog ikke, og indskiftede Denis Catovic satte sidste søm i kisten, da han fra feltkanten sendte et langskud afsted, som på sin vej mod mål ramte en modspiller, ændrede retning og røg videre ind i netmaskerne stillingen 5-2, der også blev kampens slutresultat.
– Jeg er meget glad for sejren i dag, for det er et hold, vi har haft problemer med før. Vi vinder i dag, og vi gør det på en esbjergensisk måde med god fart i vores omstillingsspil og en villighed til at give det, der skal til. Det er dejligt, at drengene er kommet ind i en god periode, hvor mange på holdet spiller rigtig godt. Nicolai Vistisen gør det eksempelvis virkelig godt i målet, hvor han tager det hele og lidt ekstra. Cadeau til ham, men også resten af holdet, sagde Jerry Lucena oven på lørdagens sejr.
Resultat: EfB – FCN 5-2 (4-2)
Målscorer:
10’ 0-1 Chukwuemeka Paul Nnamani
15’ 1-1 Rasmus Rejnhold
21’ 2-1 Josef Elsubaihi (selvmål)
25’ 3-1 Patrick Lindholm Tjørnelund
31’ 3-2 Mads Højlund
35’ 4-2 Mads Borchers
78’ 5-2 Denis Catovic