U17 fik ét point i Vejle

Lørdag eftermiddag var der noget at revanchere for Esbjerg fB’s U17-hold, som i de to seneste kampe er gået fra banen uden point. Dagens opgør fik dog Jerry Lucenas mandskab tilbage på sporet, da Andreas Troelsen bragte sit hold foran 10 minutter inde i anden halvleg. Desværre udlignede Vejle med 10 minutter igen til slutresultatet 1-1.

Det var de gæstende esbjergensere, der kom bedst fra land, hvor holdet med et kontrollerende udtryk fik styr på kampens begivenheder fra første fløjt. Det fine spil førte også til flere udmærkede chancer til blandt andre Zean Peetz Dalügge og Noah Leveaux, som dog begge manglede den sidste skarphed foran kassen.
I defensiven holdet vestjyderne hjemmeholdet fra fadet i de første 45 minutter i en halvleg, hvor EfB lige så godt kunne være kommet på tavlen, men det blev ved stillingen 0-0, som begge hold kunne gå til pause med.
I anden halvleg kom værterne bedst fra land, og herefter blev det til en mere åben duel mellem de to hold. De første minutter var især præget af et større Vejle-pres, hvor EfB’erne ikke sad tæt nok i duellerne og dermed lod de rød-blusede værter få for meget plads.
Alligevel var det de blå-hvide, der først fik nettet til at blafre, da holdet scorede på det, som EfB i mange år har været kendt for at være skarpe på, nemlig omstillinger. Her fik spillerne kombineret sig flot igennem Vejle-defensiven, inden Andreas Troelsen sendte et hårdt spark afsted fra sin position på kanten af feltet.
Skuddet blev sendt afsted med så høj fart og sad så yderligt, at Vejle-keeperen ikke nåede at reagere og i stedet kunne esbjergenserne juble over føringsmålet, der faldt efter en forholdsvis svag periode af opgøret.
Hjemmeholdet pressede herefter på for at få det udlignende mål, og det lignede længe en EfB-sejr, men efter 80 minutter kunne de ikke længere holde stand. Et hurtigt taget Vejle-frispark var nok til at overliste vestjyderne, og pludselig lå bolden i målet til stillingen 1-1.
Målet blev kampens sidste, og derfor måtte EfB rejse hjem til Esbjerg med et enkelt point, inden det i næste weekend går løs igen på udebane mod OB.
– Jeg er tilfreds med indstillingen og præstationen i dag. Vi ville selvfølgelig gerne have haft de tre point i dag – især når vi på forhånd havde snakket om Vejles tendens til at tage hurtige frispark. Men alt i alt er jeg tilfreds med indholdet af kampen, og så er det dejligt at se, at en spiller som Andreas Troelsen krydrer sin opadgående formkurve med et flot mål i dag, lød det fra Jerry Lucena umiddelbart efter dagens 1-1’er mod Vejle.
Skrevet af Martin Jørgensen

Vejle U17 – Esbjerg fB U17 1-1 (0-0)
55’ 0-1 Andreas Troelsen
80’ 1-1 Oliver Olson

22. Malthe Kristensen
67’ Sebastian Laursen (Zean Peetz Dalügge)
67’ Lasse Lauridsen (Noah Leveaux)
76’ Aske Holm Thorsen (Gustav Jensen)