U17-nederlag mod de forsvarende mestre

EfB’s U17-mandskab måtte lide et nederlag i hjemmebanepremieren mod de forsvarende danske mestre fra AGF.

Esbjerg fB U17 og Jerry Lucena havde noget af en opgave foran sig, da de forsvarende danske mestre fra AGF besøgte det vestjyske.
Gæsterne fra Aarhus startede kampen bedst og dominerede generelt opgørets første halvleg på banen ved Gl. Vardevej, men EfB havde dog chancen for at komme foran som de første. Frederik Ihler bragte i stedet de hvide foran 1-0 efter et kvarters spil og fem minutter senere øgede de deres føring til 2-0, da Oliver Lund fik nettet til at blafre for anden gang i matchen.
Med ti minutter igen af første halvleg scorede Aarhusianerne til 3-0 som også blev resultatet ved pausen, og det så herfra svært ud for Jerry Lucenas udvalgte. Første halvleg var ikke tilfredsstillende og der manglede kynisme i begge ender.
Kampbilledet ændrede sig dog i anden halvleg, hvor EfB’erne øgede deres niveau og spillede op med de forsvarende danske mestre. Midtvejs i anden halvleg kom reduceringen så, da Kristian Iversen scorede esbjergensernes første mål og der opstod et spinkelt håb om point for de vestjyske knægte. Håbet forsvandt dog hurtigt, da AGF minutter efter øgede til 4-1 på mål af Jonas Yderholm.
Matchen var allerede særdeles målrig, men de to mandskaber var ikke færdige med målscoringerne endnu. Med ti minutter igen scorede Frederik Ihler til 5-1, der blev AGF’s sidste mål i kampen, mens EfB’s Zean Dalügge få minutter senere kunne reducere og dermed pynte på resultatet. Esbjergs U17-knægte måtte derfor lide et nederlag på 5-2 til AGF lørdag eftermiddag i hjemmebanepremieren.
Jerry Lucena var ikke tilfreds med indsatsen i første halvleg, hvor der var for mange uprovokerede fejl, men er glad for, at niveauet trods alt blev hævet efter pausen.
– Vi laver for mange fejl i opgøret mod AGF og står meget passivt i den defensive del, så det er klart, at vi skal forbedre os på det punkt. Isoleret set spiller vi 2-2 i anden halvleg og gør det egentlig okay, men vi giver stadig to nemme mål væk og vi skal selvfølgelig forsøge at minimere vores fejl-rate fremadrettet, siger U17-cheftræneren.

EfB – AGF 2-5 (0-3)
17’ 0-1 Frederik Ihler
22’ 0-2 Oliver Lund
37’ 0-3 Thomas Kristensen
67’ 1-3 Kristian Iversen
70’ 1-4 Jonas Yderholm
80’ 1-5 Frederik Ihler
86’ 2-5 Zean Dalügge
22. Denis Catovic
45’ Zean Dalügge (Marcus Hansen)
67’ Kristian Iversen (René Holst)
70’ Mathe Kilmark (Mads Borchers)