U17 sejrede fortjent i Silkeborg

Lørdag eftermiddag spillede U17 ude mod Silkeborg. Jerry Lucenas mandskab fik en 2-1 sejr, og er nu ubesejret i tre kampe.

Inden lørdagens kamp var fokus for U17-cheftræner, Jerry Lucena, at defensiven skulle stå i mod og holde organisationen hele vejen rundt. I den modsatte ende var træneren, med god grund, forhåbningsfuld om, at offensiven nok skulle få produceret de målgivende chancer.
EfB startede kampen en anelse uorganiseret, og fik ikke sat sit præg på opgøret. I det 19. spilleminut kom Esbjerg-drengene bagud, efter et selvmål. Der opstod tumult i feltet, og bolden blev tilfældigt skubbet i mål af egen spiller. 1-0 til Silkeborg.
Første halvleg blev aldrig som Jerry Lucena og resten af holdet havde håbet på, men vestjyderne fik alligevel udlignet kort før halvleg. Mikkel Aaen scorede, igen et mindre tilfældigt mål, efter et hjørnespark. Bolden blev rettet af, og ramte derefter Mikkel Aaen i hovedet, og videre i mål. 1-1, som også blev resultat ved pausefløjt.
I pausen snakkede EfB U17, om den defensive organisation, som ikke havde været god nok indtil videre. Den peptalk hjalp, for det var et forandret EfB-mandskab der gik ud til anden halvleg. Vestjyderne sad nemlig på spillet, og fik styr på kæderne efter pausen.
Efter en times spil kom føringsmålet så for Esbjerg. Her kom Tobias Stagaard nemlig først på bolden, og styrede kuglen i nettet – 2-1 til Esbjerg fB U17. Efter scoringen var EfB fortsat i kontrol, og dominerede i store faser anden halvleg. Det kunne have blevet til 3-1, men der faldt ikke flere scoringer.
Esbjerg fB U17 vandt 2-1, og er nu ubesejret i tre kampe. Med god grund, var det en glad cheftræner, efter kampen, der fremhævede sammenholdet i truppen.
– Jeg er stolt, og glad for præstationen drengene leverede i dag. Vi fik en snak i pausen, og fik samlet os op efter en svingende første halvleg. Jeg vil gerne rose hele holdet som en enhed i dag, de drenge har et fantastisk sammenhold, og alle byder sig til, når de får chancen. De fortjente sejren i dag, og jeg synes det var fuldt fortjent, slutter U17-cheftræneren.
U17-drengenes næste opgaver bliver i opgøret hjemme mod topholdet Brøndby IF. Kampen spilles lørdag den 25. november klokken 14.15.

Kampen i tal
Silkeborg U17 – EfB U17 1-2 (1-1)
19’ 1-0 (Selvmål)
38’ 1-1 Mikkel Aaen
60’ 1-2 Tobias Stagaard
Indskiftninger
64’ Frederik Hummelgaard (René Holst)
69’ Anders Akselsen (Magnus Sandfeld)
76’ Andreas Lausen (Carl Christian Tippins)