U17 slog Brøndby i målrig kamp

EfB’s U17-mandskab fortsætter med at imponere, efter de atter tog alle tre point. Et selvmål, to gange Andreas Troelsen og Andreas Blåholm sikrede en 4-2-sejr over Brøndby IF.

Esbjerg åbnede opgøret med overbevisende stil og viste kvalitet i alt, de blåhvide foretog sig på banen. Jerry Lucenas mandskab var god i boldomgangen og samtidig fungerede presspillet godt, hvilket gjorde betingelserne svære for værterne fra Brøndby.
Efter en halv times spil kom gæsterne da også fortjent foran, selvom det ikke var en Esbjerg-fod, der var direkte skyld i målet. Magnus Vognsen fik den prikket i eget mål, og det bragte altså EfB på sejrskurs med en 1-0-føring.
Det skulle også blive 2-0 kort inden pausen, da formstærke Andreas Troelsen, som i midtugen blev efterudtaget til en samling med U16-landsholdet, fik nettet til at blafre. En god fornemmelse for Esbjerg-drengene efter første halvleg med en komfortabel føring, der endda kunne have været større.
I anden halvleg ændrede kampbilledet sig og hjemmeholdet fik overtaget på opgøret. Brøndby fik lagt et tryk og det skubbede EfB tilbage på banen. Udeholdet smed for mange bolde og kvaliteten, som var tilstede i første halvleg, manglede altså i anden halvdel af kampen.
Det gjorde, at Brøndby både kunne reducere og udligne inden for et kvarters tid, efter scoringer fra Matin saleh og Christian Friedrich. Med tyve minutter igen, var der altså balance i regnskabet og alt at spille for.
De vestjyske talenter lod sig dog ikke slå ud af Brøndbys comeback, men viste i stedet stor moral og fik kontrollen vippet over på deres side igen, og det gav også momentum. Med ti minutter igen slog indskiftede Andreas Blåholm nemlig til og bragte EfB tilbage på sejrskurs.
Med få minutter tilbage af opgøret viste Andreas Troelsen sig som målscorer for anden gang i kampen og lukkede og slukkede altså lyset for værterne.
Esbjerg fB U17 sejrede fortjent på udebane mod Brøndby IF med 4-2, og gjorde fire til fem sejre i træk, hvilket naturligvis glæder U17-cheftræner, Jerry Lucena.
– Det er enormt opløftende, at vi kan fortsætte sejrsstimen. Formen er rigtig god på holdet i øjeblikket og jeg synes, at vi præsterer rigtig godt. Holdånden er i top og alle holder sig til det, som vi aftaler inden kampene. Det er rigtig fedt. Troelsen scorer to mål i dag og han gør det virkelig godt, og fuldt fortjent, at han blev efterudtaget til U16-landsholdet her for et par dage siden. Det er også værd at nævne, at Oliver Svendsen og Mathias Lønne, der er U15-spillere, også bare går ind og præsterer. Det er stærkt, og så får Oliver endda krydret det med to oplæg i dag, fortæller Jerry Lucena.

Resultat
Brøndby IF U17 – EfB U17 2-4 (0-2)
Målscorere
30′ 0-1 Magnus Vognsen (selvmål)
41′ 0-2 Andreas Troelsen
57′ 1-2 Matin Saleh
69′ 2-2 Christian Friedrich
79′ 2-3 Andreas Blåholm
86′ 2-4 Andreas Troelsen
Indskiftninger
62′ Rasmus Madsen (Zean Peetz Dalügge)
70′ Andreas Blåholm (Marcus Kristensen)
78′ Kristian Iversen (Marcus Hansen)