U17 tabte 2-3 til FCK

Esbjerg fB U17 var foran efter en times spil, men det endte dog med det første nederlag i fire kampe. Udeholdet fra FCK scorede fem minutter før tid og vandt med 3-2.

EfB’erne indledte kampen i et fint tempo lørdag eftermiddag, da et af de øvrige tophold fra F.C. København besøgte anlægget i Esbjerg.
Jerry Lucenas mandskab måtte dog efter blot et par minutter spille en mand i undertal for en kort stund, idet venstreback Mathias Lønne måtte modtage behandling på sidelinjen – efterfølgende måtte han også lade sig udskifte. Overtallet udnyttede FCK med kampens første scoring til 1-0, da et indlæg sejlede ind foran mål.
Dermed en hård skæbne for de blå-hvide talenter fra EfB Akademi, der lige skulle bruge en kort periode til at ryste målet af sig.
Det blev ikke til nogen større chancer i den resterende del af første halvleg, hvor en jævnbyrdig affære udfoldede sig på kunstgræsset. EfB sad godt i presset og lukkede ned for gæsterne, men ligeledes blev det kun til et par løse muligheder i modsatte ende.
Det skulle vise sig, at anden halvleg blev noget mere underholdende med mål i begge ender. Esbjerg-holdet kom blæsende ud efter pausen og dominerede i de første tyve minutter herefter.
Det gav således en fortjent udligning til 1-1, da Andreas Troelsen efter et gennemspillet angreb havde sidste fod på ved den bagerste stolpe. Få minutter senere blev det også 2-1 – denne gang var det Frederik Ehrhorn, der nettede for anden kamp i streg.
Hjemmeholdet havde også muligheden for endegyldigt at slå kapital af en stærk periode, men Marcus Kristensens spark blev pareret tilbage i spil, og på trods af, at EfB’er Gustav Jensen var på returen, så fandt heller ikke han vejen til netmaskerne.
I stedet var der problemer i EfB’s defensiv, da FCK fik tilkendt et tvivlsomt straffespark. Ansvaret tog Rasmus Højlund på skuldrene, og han sparkede læderet ind bag EfB-keeper Jesper Sørensen til 2-2.
Scoringen gav et dyk rent fysisk og mentalt for Lucenas tropper, der ikke kunne fastholde momentum i kampens slutfase. Dermed vendte FCK kampen på hovedet igen, idet udeholdet fem minutter før tid scorede til 3-2.
Gustav Jensen havde muligheden for at redde det ene point, men EfB’eren fik ikke bolden sparket i nettet, og dermed blev det til et nederlag for første gang i fire kampe.
– Vi sidder lidt med en ærgerlig følelse, for sådan en type kamp kan tippe begge veje. Vi havde mulighederne for at score til 3-1, og måske blev vi lidt for åbne efter vi var kommet foran, men selve indsatsen og udtrykket er vi i den grad tilfredse med. Drengene foldede sig virkelig ud i perioder af kampen, men omvendt, så har vi også ting at tage med på træningsbanen i næste uge, fortæller Jerry Lucena.

Resultat
Esbjerg fB U17 – F.C. København U17 2-3 (0-1)
Målscorere
5′ 0-1 Fisnik Isaki
56′ 1-1 Andreas Troelsen
59′ 2-1 Frederik Ehrhorn
71′ 2-2 Rasmus Højlund (straffe)
85′ 2-3 Fisnik Isaki
Indskiftninger
7′ Aske Thorsen (Mathias Lønne)
71′ Kristian Iversen (Lasse Lauridsen)
85′ Danny Ly (Gustav Jensen)