U17 tabte til SønderjyskE

Esbjerg fB’s U17-mandskab leverede lørdag en god præstation, men måtte alligevel se sig slået med 1-2 til et effektivt SønderjyskE-hold.

Atletikstadion i Esbjerg lagde lørdag eftermiddag græstæppe til Esbjerg fB’s U17-kamp mod SønderjyskE, og trods en markant overvægt i boldbesiddelse og flere gode målchancer lykkedes det sønderjyderne at vinde med 2-1.
EfB kom ellers godt ud til kampen, og satte sig straks på begivenhederne som det toneangivende hold.
Af den årsag var det en kold spand vand i hovedet på de unge EfB’ere, at gæsterne efter godt 20 minutters spil kunne bringe sig foran med 1-0.
SønderjyskE drev bolden frem og ind i feltet, hvor der til sidst blev begået et straffespark, hvilket sikkert blev eksekveret.
EfB svarede dog hurtigt igen, og få minutter senere blev der udlignet ved Oliver Gadgaard på et flot mål.
Et gennembrud i venstre-siden endte med et godt, fladt indlæg ind i feltet, hvor Gadgaard kom først på bolden og resolut hamrede den op under overliggeren.
Scoringen fik EfB til at trække sig lidt tilbage, og kampforløbet blev mere jævnt.
Det udnyttede SønderjyskE til at bringe sig foran med 2-1 på et langskud, hvor de blå-hvide EfB’ere var for passive i presspillet.
EfB skulle dog få en mulighed for at udligne kort inden pausen, men den store chance blev misbrugt.
Efter pausen fortsatte kampbilledet med EfB som det dominerende hold, og fra første minut blev der lagt et tryk på SønderjyskE.
Tættest på en scoring var Phun Mang, der tæt under mål afsluttede et flot angreb.
Desværre for ham og holdkammeraterne stod overliggeren i vejen, og situationen blev symptomatisk for opgøret i sin helhed.
EfB lod sig dog ikke slå ud, og fortsatte ufortrødent med at jage udligningen.
Mod kampens slutning gik gassen dog langsomt ud af ballonen, og det blev ikke bedre af, at holdet måtte slutte kampen med 10 mand, fordi der opstod en skade, og alle udskiftninger var benyttet.
Der blev således ikke scoret yderligere, men selvom EfB måtte forlade banen med et nederlag, var der mange positive elementer at tage med videre.
Cheftræner Jerry Lucena fortæller om kampen:
– Langt hen ad vejen er jeg tilfreds med kampen, hvis man kigger bort fra resultatet. Vi var gode i spillet med bolden, og lykkedes med den dynamik i spillet, som vi gerne vil i forhold til spillestilen. Når det så er sagt, så er det naturligvis ikke godkendt, at vi forpasser mulighederne i feltet, hvor tingene bliver afgjort, og den lektie tager vi med videre på træningsbanen i den kommende uge.

Esbjerg fB – SønderjyskE 1-2 (1-2)
23′ 0-1 Sebastian Jessen
27′ 1-1 Oliver Gadgaard
37′ 1-2 Oliver Cafnik-Theill
20 Marcus Blicher
46′ Sebastian Larsen (Nikolai Hillerup)
58′ Lasse Lauridsen (Oscar Hall)
66′ Christopher Munk (Bendix Bennetzen)
66′ Sebastian Skou (Oscar Bech)