U17-talenterne vandt 2-1 over Silkeborg

Esbjerg fB’s U17-hold fik efter en lang periode uden point vendt skuden, da de blå-hvide talenter vandt 2-1 hjemme over Silkeborg. Nikolaj Lund og Gustav Jensen scorede.

U17-holdet fra EfB Akademi tog lørdag alle tre point på hjemmebane, da Silkeborg IF blev sendt retur med et nederlag på 1-2. Nikolai Lund åbnede for målscoringen efter blot fire minutter, mens Gustav Jensen sikrede sejren kort før tid med det kampafgørende mål til 2-1.
EfB startede ud på bedste vis på kunstgræsset i Esbjerg, da holdet efter blot fire minutter kom foran 1-0.
Kantspiller Phun Mang viste både fart og overblik i venstre side, da han fortsatte forbi fire Silkeborg-spillere, inden han fandt midtbanespiller Nikolai Lund skråt tilbage i feltet, som sparkede bolden helt op i krogen.
Silkeborg var efter et kvarter tæt på at udligne, men et skud fra kanten af feltet fortsatte over mål.
EfB havde også muligheder til 2-0-målet, hvor angriber Oscar Hall kom tættest på, da han i feltet sparkede tæt forbi den ene opstander.
Kort før pausen gjorde EfB igen tilnærmelser mod udeholdets mål, men det blev ikke for alvor farligt.
EfB kom fint ud til anden halvleg og skulle ikke bruge længe på at finde vej til en afslutning, som dog blev pareret ud til hjørnespark af keeperen.
Efter knap en times spil var det dog Silkeborg, som kunne juble over en scoring.
Et indlæg fra udeholdets venstre side blev ikke afværget hos defensiven, og så kunne en Silkeborg-spiller sparke bolden ind bag Emil Jørgensen i buret. 1-1.
Chancerne blev herefter større for EfB, og særligt Phun Mang var konstant udfordrende. Han fik også et par skud sendt mod mål, men uden nok kvalitet.
Med tyve minutter igen var EfB’s keeper, Emil Jørgensen, vigtig inde på stregen, da han fik afvist Silkeborg på en omstilling.
EfB var dog det hold, der pressede mest på for at hente alle tre point, men udeholdets keeper stod i vejen et par gange sent i kampen.
Med blot få minutter tilbage kom den fortjente scoring dog til EfB, da et indlæg fra højre side blev løftet helt mod bagrummet.
Her kunne en umarkeret Gustav Jensen, som fra sin position på midtbanen var søgt i feltet, heade bolden i nettet til 2-1.
EfB vandt således 2-1 hjemme mod Silkeborg.
– Det var dejligt at få tre point igen, og der er helt klart noget godt at bygge videre på. Vi kan være godt tilfredse med udtrykket og præstationen, spillerne viste. Yderligere, lykkedes vi med mange ting og skabte mange chancer, og især vores forsvars- og presspil fungerede godt, men vi skal blive endnu skarpere frem mod næste weekend, fortæller U17-cheftræner, Jerry Lucena.
U17-holdet spiller næste gang d. 24. oktober ude mod Randers.

Esbjerg fB – Silkeborg IF 2-1 (1-0)
Målscorer:
4′ 1-0 Nikolaj Lund
58′ 1-1 Marko Rasmussen
86′ 2-1 Gustav Jensen
18 Oscar Hall
55′ Nikolai Hillerup (Oscar Hall)
64′ Sebastian Larsen (Lasse Lauridsen)
73′ Vinh Van (Nikolaj Lund)