U17: Vejle – EfB 2-0

U17-talenterne var ligeledes på jagt efter tre point mod et formstærkt Vejle-mandskab, men hjemmeholdet viste kynismen og sejrede 2-0 på en varm eftermiddag.

Jerry Lucenas mandskab skulle lørdag forsøge at forsætte de gode takter og derved forøge stimen uden nederlag. Cheftræneren understregede dog inden kampen, at det ville blive en særdeles svær opgave mod dagens modstander, Vejle.
I kampens begyndelse var Vejle da også det dominerende hold, hvor esbjergenserne havde svært ved at få spillet sig ind i opgøret. Nicolai Vistisen afværgede den totale dødstart med en flot aktion, hvor Vejle-angriberen ellers var i en friløber mod den talentfulde EfB-keeper, der oprindeligt stammer fra SFS-klubben Vejen SF.
Vejlenserne fortsatte et pres mod EfB’s ende og efter et kvarters spil bragte de rødblussede sig så foran 1-0. En bold blev slået i feltet, hvor Yilmaz Kocan steg til vejrs og kunne herfra dirigere bolden i nettet.
Efter scoringen vågnede de unge talenter og begyndte at arbejde sig ind i opgøret igen. Det så også bedre ud for EfB, der inden pausen skabte chancer, som i realiteten burde have givet to mål på en god dag. Skarpheden manglede og de to hold gik derfor til pause ved stillingen 1-0.
Anden halvleg startede med et grimt uheld, da en Vejle-spiller blev alvorligt skadet og måtte derfor hentes af en ambulance. Spilstoppet varede næsten tyve minutter, hvilket gjorde resten af kampen en smule rodet.
Kort efter det lange spilstop fordoblede Vejle deres målscoring, da Tobias Sommer gjorde det til 2-0 for hjemmeholdet og det så herfra svært ud for EfB. Tendensen fortsatte, mere eller mindre, herefter, hvor Vejle tog teten og styrede kampens forløb.
EfB formåede ikke at få reduceringen, der kunne skabe lidt spænding, og da Vejle heller ikke omsatte flere chancer til mål, kunne dommeren fløjte dagens opgør af efter hele sytten minutters overtid.
Vejle vinder 2-0 hjemme i VB Parken og ødelægger dermed EfB’s gode stime. Efter slutfløjt var U17-cheftræneren ærgerlig over, at drengene ikke ramte det niveau, der er blevet vist i de seneste par kampe.
– Man kan ikke sætte noget på Vejles sejr i dag, for de vinder fortjent og vi formår aldrig at komme helt op i gear. Når vi ikke rammer niveauet, men kun spiller på 80 %, så vinder man ikke de her kampe. Det bliver en lærestreg for den her unge trup, hvor vi skal finde tilbage til de vestjyske dyder, der består af hårdt arbejde hele vejen rundt, slutter Jerry Lucena.

Vejle – EfB 2-0 (1-0)
16’ 1-0 Yilmaz Kocan
68’ 2-0 Tobias Sommer
22. Denis Catovic
62’ René Holst (Andreas Troelsen)
62’ Carl Christian Tippins (Magnus Sandfeld)
80’ Marcus Hansen (Malthe Kilmark)