Akademi

U19: EfB – FC Nordsjælland 3-3

Vinderen af onsdagens kamp ville tage et stort skridt mod en topplacering i rækken, men det blev ved status quo, da holdene spillede uafgjort 3-3. Rasmus Rejnhold scorede én pind for hjemmeholdet, mens Patrick Egelund nettede i to omgange på Sydbank Stadion i Varde.
Kampen startede med et mindre overtag til FC Nordsjælland, men i takt med at opgøret skred frem, fik EfB åbnet op for spillet. Det førte også til et mål, da Rasmus Rejnhold blev sendt afsted i dybden af Mirza Husic. Frontløberen var sikkerheden selv, da han efter et par træk sendte kuglen i netmaskerne og bragte sit hold foran.
EfB forsatte med at være i kontrol, mens man også skabte en del chancer. Vestjyderne udnyttede spilovertaget, og midtvejs i anden halvleg kom holdet igen på måltavlen, da Emil Ankersen modtog bolden i højre side og sendte et indlæg ind til Patrick Egelund, der satte indersiden på og bragte værterne på 2-0.
Selvom esbjergenserne var tæt på at gøre det til 3-0, så var det dog udeholdet, der scorede kampens tredje mål, da de oversprintede Esbjergs højre side, inden de lagde bolden i nettet til stillingen 2-1. Kort før slutfløjtet blev det også 2-2, da et skud fra distancen blev sparket ind af FCN’s Joachim Rothmann.
Knap var anden halvleg startet før brødrene Egelund blev farlige på modstanderens banehalvdel. Storebror Martin Egelund sendte Patrick Egelund afsted i dybden, og offensivspilleren fordoblede dermed sin måltotal ved at sætte læderet sikkert ind over stregen.
Herefter fortsatte opgøret med at være en åben slagudveksling, hvor begge mandskaber konstant forsøgte at angribe, og efter 63 minutter scorede gæsternes Oliver Tølbøll Rimmen. FCN-spilleren kunne heade bolden ind bag en chanceløs Mads Kikkenborg, da han stod placeret på det rigtige sted i feltet.
Hen mod kampens slutning var det gæsterne, der formåede at have kontrol over spillet i kampen, mens holdene var mere jævnbyrdige, når det kom til antallet af chancer foran mål. Det blev dog ved 3-3, og dermed er EfB ubesejret på hjemmebane i de seneste fire kampe.
– Jeg er glad for den måde, som vi ændrede udtryk under kampen. Det var et brag af en indsats, og jeg har intet at klantre spillerne for. Overordnet set skal der lyde stor ros til spillerne for deres attitude. Vi udviste power samtidig med, at vi avde godt styr på pasningspillet. Nu skal vi bare arbejde videre med det udtryk, vi viste i kampen, siger cheftræner Lars Vind efter onsdagens uafgjorte resultat mod FCN.

Resultat: EfB – FCN 3-3
Målscorer:
15’ 1-0 Rasmus Rejnhold
23’ 2-0 Patrick Egelund
37’ 2-1 Christoffer Palm
45’ 2-2 Joachim Rothmann
51’ 3-2 Patrick Egelund
63’ 3-3 Oliver Tølbøll Rimmen