U19: EfB – FCK 2-1

Søndag aften formåede EfB at hente tre point mod FCK. Løverne fik den bedste start på kampen, da de allerede efter 10 minutter kom foran 0-1, men esbjergenserne svarede tilbage og på mål af Mathias Holm og Martin Egelund sikrede holdet sig en sejr på 2-1. Holdet er dermed oppe på tre sejre på stribe.

Hjemmeholdet fik en nervøs start på kampen, mens hovedstadsklubben kom bedre ud til opgøret. Det blev også belønnet, da de bragte sig foran 0-1 efter 10 minutter på et skud fra feltkanten. Henrik Bellman sparkede til kuglen og på sin vej ind mod mål ramt den en spiller og røg over Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet.
EfB fik, som kampen skred frem, bedre fat i opgøret mod FCK, der i dagens anledning stillede op med flere unge profiler i form af Mads Roerslev, Carlo Holse og Luca Racic. Efter et kvarter kom der mere ro på spillet fra esbjergensernes side, og holdet lykkedes med flere boldberøringer og fik generelt et bedre fodfæste i kampen.
Efter en halv times spil lukrerede vestjyderne på det gode spil, da de fik udlignet efter et hjørnespark, som Oliver Nielsen sparkede. Ved bagerste stolpe dukkede Jonas Mortensen op og fik sat sin fod på bolden. Bolden blev dog reddet, men Mathias Holm var hurtig over returen og sendte bolden i nettet.
I halvlegen lavede EfB et par taktiske justeringer, der viste sig at ændre kampen til deres fordel. Hjemmeholdet blev mere rolige i forsvaret, mens de også blev farligere på omstillingerne. Og netop omstillinger var det, der førte til, at vestjyderne igen fik nettet til at blafre.
Et kvarter inde i anden halvleg modtog Simom Bækgård bolden centralt på banen. Her fandt han Patrick Egelund i højre side, som straks sendte bolden videre til Mathias Holm, der tog et dybt løb i samme side, hvorefter han sendte bolden ind foran til fødselaren Martin Egelund, der på sin 19-års fødselsdag scorede til stillingen 2-1 fra sin position ved bagerste stolpe.
Føringsmålet gav holdet selvtillid, og hjemmeholdet fik bedre fat i kampen. Hen mod kampens slutning satsede FCK, og de var da også tæt på med fem minutter igen, men Mads Kikkenborg og resten af Esbjerg-defensiven fik afværget situationen og clearet bolden.
Rasmus Rejnhold var ligeså ved at komme på scoringstavlen i de døende minutter, men han formåede ikke at omsætte chancen til et mål. Det gjorde dog ingen forskel, for der kom ikke flere mål i kampen, og dermed sluttede kampen 2-1.
– Det var en arbejdssejr, hvis man ser på, hvordan vi i starten af kampen ikke helt havde kontrol. Herefter arbejde vi stenhårdt, og jeg synes, at vi som hold læser kampen rigtig godt. Det er også derfor, at vi står som vindere efter kampen. Vi beviste, at vores fart blev kampafgørende i kampen, og jeg er meget tilfreds med holdet. Især forsvaret stod stærkt under ledelse af Mads Kikkenborg og Thor Kristiansen, fortæller en tilfreds Lars Vind ovenpå søndagens sejr mod FCK.

Resultat: EfB – FCK 2-1
Målscorer:
10′ 0-1 Henrik Bellman
31′ 1-1 Mathias Holm
61′ 2-1 Martin Egelund