U19: Egelund-brødrene sikrede sejren mod Stabæk

Den tidlige søndagskamp til de Skandinaviske Mesterskaber mod Stabæk forløb resultatmæssigt efter planen, da EfB formåede at hente en sejr på 0-2. I første halvleg var det Patrick Egelund, der bragte vestjyderne foran med 1-0 efter flot forarbejde fra Deniz Korkmaz. Hen mod slutningen af kampen lukkede og slukkede storebror Martin Egelund på fineste vis, da han tre minutter før tid sikrede sejren mod det stærke norske mandskab.

Kampen bølgede frem og tilbage i de første 20 minutter, hvor ingen af holdene formåede at være skarpe på banens sidste tredjedel, hvilket samtidig betød, at det var en chancefattig affære. Dog kom Stabæk kom frem til en mindre chance, da et fladt indlæg fra højre blev sendt ind i feltet uden at nå frem til en modtager.
I den resterende del af første halvleg stod der Stabæk på det meste. Det norske mandskab formåede med sikker boldbesiddelse at kombinere sig rundt om de kæmpende vestjyder. Det førte dog ikke til nævneværdige angreb, der for alvor pressede de esbjergensiske drenge, og derfor forblev stillingen 0-0.
Kort før pausefløjtet kom vestjyderne dog foran efter et vidunderligt angreb, som startede på Esbjergs egen banehalvdel, hvorfra Deniz Korkmaz tog en dybdeløb i højre side. Her modtog han en fremragende bold fra Emil Ankersen, tog et par træk og sendte kuglen flot ind foran til Patrick Egelund, der tog et veltimet løb i feltet. Den unge offensive spiller, der kommer fra samarbejdsklubben Holsted fB satte højrefoden på og bankede bolden ind mellem stængerne til stillingen 0-1.
Efter fem minutter af anden halvleg var Stabæk tæt på at udligne, da et indlæg fra højre nåede ind foran mål til en fin scoringsmulighed, men et vågent Esbjerg-forsvar fik afværget og sendt bolden ud til hjørnespark. Kort tid efter var Martin Egelund tæt på, da han blev sendt afsted i dybden, men offensivspilleren sparkede over fra en spids vinkel.
17 minutter inde i anden halvleg var EfB igen tæt på, da Martin Egelund vandt en duel mod Stabæks centrale forsvarsspiller og satte herefter kurs mod det norske mål. Desværre manglede skarpheden igen for den ældste af de to Egelund-brødre, da den norske keeper kom flot ud og afværgede situationen.
Med 10 minutter tilbage af kampen var Stabæk tæt på at komme på tavlen, da et frispark landede i Esbjergs felt. Her fik en en norsk spiller tid og plads til at forsøge sig på mål, men afslutningen røg over. Ét minut senere var det så unge Rasmus Rejnhold, der fik en glimrende chance, da han blev sendt afsted i en friløber, men en Stabæk-forsvarer nåede tilbage og fik presset Rejnhold i en sådan grad, at topscoreren i U17 Ligaen ikke formåede at sende kuglen i nettet, men i stedet afslutte lige på målmanden.
Sejren blev dog afgjort med fem minutter igen, da Martin Egelund modtog en flot aflevering fra Patrick Egelund. Fra sin position i venstre side af feltet tog han et par berøringer og lagde herefter bolden stille og roligt ind i modsatte målhjørne og sikrede dermed en EfB-sejr på 0-2.
– Nogle gange så er det sådan, at man ikke altid kommer til at spille på den måde, som man ønsker. Vi mødte en modstander i dag, der kan nogle ting, der gjorde, at vi var nødt til at stille os an på en anderledes måde. Vi overlod desværre også for meget spil til Stabæk, men omvendt fandt vi også andre dyder frem. Vi var rigtig dygtige til at forsvare, og så viste vi skarphed på vores chancer. Vi er glade og tilfredse med resultatet, og at vi formår at få ’plan b’ til at fungere, når ’plan a’ ikke gør, siger cheftræner Lars Vind efter holdets anden sejr.
Sejren betyder, at holdet d. 30/11 klokken 17.00 skal møde FC København i en puljefinale, hvorefter der venter en placeringskamp afhængig af resultatet mod hovedstadsklubben.
Onsdag 22/11 møder holdet på hjemmebane Inter i returkampen i UEFA Youth League klokken 16.00.