U19 fik fortjent sejr over de fynske gæster

EfBs forsvarende U19 mestre fik deres første kamp i sæsonen afbrudt. Derfor var lørdagens hjemmekamp mod de fynske gæster fra OB første færdigsspillede kamp. Mestrene viste sig stærkest og sikrede en fortjent 2-0 sejr på Guldager Idrætscenter.

U19 træner Lars Vind havde valgt at sætte 2x Egelund på toppen og det betalte sig hurtigt. Få minutter inde i kampen modtog Patrick Egelund bolden på midten. Han spredte spillet godt ud på venstrekanten til Mathias Holm, der efter et par træk sendte bolden fint ind mod midten. Her kom Patrick Egelund igen på bolden og han spillede en fornem et-to med Martin Egelund. Sidstnævnte diskede op med en lækker hælassist til Patrick Egelund, der sikkert sendte bolden ind bag OB’s målmand. God start og 1-0 til EfB.
Det tidlige mål gav en energisk start på kampen, hvor begge hold vilde frem på banen. Det gav masser af fysiske dueller og en svær kamp for dommertrioen, som dog håndterede de mange tilråb på fornem vis.
OB fik flere muligheder i starten af kampen, de lagde flere længerevarende tryk på EfB forsvaret, men formåede ikke at udnytte de mange muligheder til større chancer. EfB keeper Mads Kikkenborg stod solidt og hev blandt andet en flot fodparade frem efter et kvarters spil.
Kort før pausetid fik hjemmeholdet straffespark. Oliver Olsen kom først til et godt indlæg fra Martin Egelund, men inden han kunne få skubbet bolden ind over stregen blev han nedlagt af en forsvarer. Klokkeklart straffespark til EfB. Det omsatte Simon Bækgaard stensikkert til 2-0 føring.
Anden halvleg startede nervøst fra EfBs side og fynboerne jagtede en reducering med et højt pres. Gæsterne kom derfor til flere gode angreb, men den sidste skarphed manglede. Ofte fik EfB forsvaret blokeret eller afværget, og de unge vestjyder stod generelt en flot kamp i forsvaret.
Det var OB der om til mest i anden halvleg, men den største chance tilfaldt Patrick Egelund, da han kort før tid kom alene igennem. Han blev dog for ihærdig og ramte en skævert langt forbi mål.
Hjemmeholdet spillede en sikker anden halvleg, hvor de stod godt, traf gode beslutninger og kunne derfor køre en sikker og velfortjent 2-0 sejr hjem.