U19: Første nederlag i kalenderåret 2017

EfB led kalenderårets første nederlag, da holdet på udebane tabte 3-2 til Lyngby BK. Kampens første mål stod Simon Bækgaard for, inden værterne scorede til 1-1 og 2-1. Herefter nettede Mathias Holm på en friløber, inden hjemmeholdet stjal sejren i de døende minutter. Dermed sluttede kampen 3-2 til de kongeblå.

Vestjyderne spillede en flot første halvleg, hvor holdet var spilstyrende, mens man samtidig skabte et par udmærkede chancer ved flere farlige angreb. Desværre for holdet manglede den sidste skarphed foran mål, som kunne have givet føringsmålet i første halvleg.
Patrick Egelund, Mathias Holm og Martin Egelund havde alle muligheder for at komme på tavlen, men ind ville bolden heller ikke. Det ville den heller ikke for hjemmeholdet i første halvleg, som var farlige på omstillinger. Her var Mads Kikkenborg stærk mellem stængerne og fik reddet sit hold.
Man skulle helt hen til det 53. minut, før kampens første mål blev scoret. Mathias Holm afdriblede Lyngby-målmanden, hvorefter frontangriberen blev nedlagt i feltet og korrekt fik tildelt et straffespark. Det efterfølgende straffespark omsatte Simon Bækgaard til mål, da han var sikkerheden selv og bragede bolden i kassen.
Kort efter føringsmålet var Mathias Holm tæt på, men det var Lyngby, som fik scoret kampens andet mål efter et skud ude fra feltet røg ind i netmaskerne. Der skulle ikke gå længe, før værterne også bragte sig foran i kampen, da holdet kom fri i esbjergensernes venstre side. Her sparkede Emilio Stuberg Simonsen læderet ind bag Mads Kikkenborg.
I tiden efter føringsmålet formåede EfB ikke at komme ordentligt tilbage i kampen, og det var da også mest på omstillinger, at holdet for alvor var farlige. Det førte også til mål, da Mathias Holm udnyttede en friløber til at komme på måltavlen. Det offensive es var iskold foran mål og sparkede bolden ind til højre for den fremadstormende Lyngby-målmand.
I de døende minutter skete der det, der ikke måtte ske, da Lyngby udnyttede en omstilling til at sikre sig de tre point. En afslutning blev reddet af Mads Kikkenborg, og returbolden kom Simon Pedersen først over.  Han sparkede kuglen hårdt ind over målstregen på et så sent tidspunkt, at gæsterne ikke kunne nå at komme tilbage, selvom Thor Kristiansen fik en chance for at udligne, men afslutningen røg over målet.
– Spillemæssigt var første halvleg rigtig god. Vi manglede dog at gøre chancerne færdige, hvilket kunne have sørget for, at vi var foran ved pausen og gjort livet endnu sværere for Lyngby. Men vi er dybt, dybt skuffede over det hul, vi faldt ned i i anden halvleg, hvor vi ramte et bundniveau, som vi fremover skal arbejde med ikke at ramme. Jeg synes dog, at en spiller som Mathias Holms skal roses for sin første kamp som topangriber. Det gjorde han rigtig godt, hvor han var med i mange af de chancer, vi fik i løbet af kampen. Derudover spillede Mads Kikkenborg fornuftigt og reddede os i flere omgange, selv der gik tre mål ind, siger Lars Vind oven på lørdagens nederlag.