Akademi

U19-holdet fik ikke point i Aalborg

Esbjerg fB’s U19-hold måtte tage retur til Esbjerg fra Aalborg uden point, da EfB lørdag tabte 0-2 til AaB. Hjemmeholdet scorede en enkelt i hver halvleg.

U19-mandskabet fra EfB Akademi gik fra banen uden point i Aalborg lørdag eftermiddag, da de bolsjestribede fra AaB var bedst på dagen og vandt 2-0.
EfB startede ikke godt ud i det nordjyske, hvor holdet ikke ramte det niveau, som trænerteamet og spillerne selv havde sat sig op til.
Der manglede attitude og aggressivitet, hvilket medførte et presspil der ikke fungerede. Det gav i stedet teten til AaB, som var det spilstyrende mandskab i kampens indledning.
Kampbilledet med AaB på bolden fortsatte hele første halvleg, og det var derfor ikke ufortjent, at hjemmeholdet kunne bringe sig foran 1-0 efter lidt mere end tyve minutter spillet.
AaB opsnappede bolden og omsatte hurtigt, hvilket endte ud i en scoring til de rød og hvid-klædte.
Stillingen forblev 1-0 til AaB ved pause.
EfB-trænerteamet justerede på det taktiske frem mod anden halvleg, og det blev da også bedre herefter.
Holdet løftede sig både på attitude og spil med bolden, og kampsituationen ændrede sig til en mere åben affære.
EfB fik spillet presset mere op på AaB’s banehalvdel, og det gav et par halve chancer, hvor særligt standardsituationerne blev farlige.
AaB straffede dog EfB’erne, da en bold ikke blev sendt ud af feltet, og dermed stod det 2-0 til hjemmeholdet.
Det blev også kampens resultat, og EfB måtte se sig slået 0-2.
– Den gode præstation udeblev i første halvleg, hvor vi manglede det udtryk, som vi ellers har vist i de øvrige kampe denne sæson. Vi fik dog løftet os i anden halvleg, men formåede ikke at finde vej til målet. Det bliver god læring for drengene, og nu skal vi kigge frem mod næste opgave, siger assistenttræner Steffen Ernemann.
U19-holdet spiller næste gang d. 28. november hjemme mod Horsens.

AaB – Esbjerg fB 2-0 (1-0)
24′ 1-0 Oliver Børsting
68′ 2-0 Marcus Hannesbo
14 Mads Borchers
44′ Frederik Ehrhorn (Mads Zaar)
45′ Marcus Kristensen (Magnus Sandfeld)
59′ Rasmus Rejnhold (Marcus Hansen)
79′ Oliver Svendsen (Mads Borchers)