Akademi

U19-holdet vandt 8-2 efter imponerende holdindsats

Esbjerg fB’s U19-hold imponerede stort lørdag eftermiddag, da Silkeborg fik en fodboldlektion. EfB vandt overbevisende 8-2 efter en flot holdpræstation, hvor seks forskellige spillere kom på tavlen for hjemmeholdet.

U19-mandskabet fra EfB Akademi mødte lørdag Silkeborg på eget græs, hvor hjemmeholdet fra start tog teten. EfB vandt overbevisende 8-2 efter en eminent holdindsats. Marcus Hansen og Mads Borchers scorede to gange, men også Mads Larsen, Andreas Troelsen, Mads Zaar og Marcus Kristensen kom på tavlen.
EfB startede stærkt ud og tog hurtigt fat om kampen med et velfungerende pres- og opspil. Silkeborg havde det svært fra første minut, hvilket var EfB’s fortjeneste.
Efter et kvarter blev det så fortjent 1-0, idet kantspiller Marcus Hansen prikkede bolden ind over stregen tæt under mål.
Nogle få minutter senere fordoblede EfB til 2-0, da midtbanespiller Mads Larsen flot satte bolden i mål fra kanten af feltet efter en flad aflevering fra baglinjen.
EfB var fuldt fokuseret og koncentreret trods en tomålsføring, og havde også flere gode muligheder i første halvleg, men stillingen forblev 2-0 ved pausen.
Kampbilledet fortsatte ind i anden halvleg, men Silkeborg fik dog reduceret efter et indlæg fra venstre side blev flugtet i mål.
Reduceringen påvirkede ikke EfB, og de fik hurtigt lukket Silkeborgs håb ned med et par hurtige scoringer efterfølgende.
Mads Borchers, der spillede som 9’er, viste først flot sparketeknik, da et hjørnespark landede midt i feltet, mens midtbanespiller Andreas Troelsen minuttet efter afsluttede en omstilling ved at sparke bolden op i nettaget til 4-1.
Udeholdet fik dog endnu engang reduceret, da EfB blev fanget på en opspilsfejl fra bagkæden.
Men netop som før, viste EfB blot kvalitet og fortsatte målscoringen.
Marcus Hansen nettede for anden gang i kampen, da EfB vandt bolden på banens midte, inden Hansen blev spillet fri i venstre side, hvorfra han køligt udplacerede Silkeborg-keeperen.
Få minutter efter blev det til endnu en dobbelt målscorer, da Mads Borchers fandt rum i feltet og satte bolden i mål på endnu et oplæg fra midtbanespiller Andreas Lausen. 6-2 til EfB.
Hjemmeholdet foretog et par indskiftninger, som gav ny energi til holdet og hjalp til at fastholde den kvalitet, spillerne havde udvist kampen igennem.
Netop to af indskifterne, midtbanespiller Marcus Kristensen og kantspiller Mads Zaar, fik også sit navn på måltavlen.
Marcus Kristensen tog et træk i højre side, hvorfra han hårdt sparkede bolden ind fra den spidse vinkel med et kvarter tilbage af kampen.
Til slut lukkede og slukkede Mads Zaar til 8-2, da han uden problemer kunne skubbe bolden ind over linjen efter et gennemspillet angreb.
EfB vandt således overbevisende efter en pragtindsats fra samtlige spillere på banen, og der var derfor ikke overraskende stor tilfredshed fra trænerteamet efter kampen.
– Hele trænerteamet er selvfølgelig meget stolte af holdet og præstationen. Spillerne skal selvfølgelig have kæmpe ros, for de viste fokus og koncentration i samtlige minutter af kampen, og gjorde hinanden gode ved konstant at træffe de rigtige beslutninger, siger U19-assistenttræner, Steffen Ernemann.
U19-holdet spiller næste gang d. 24. oktober ude mod Randers.

Esbjerg fB – Silkeborg IF 8-2 (2-0)
16′ 1-0 Marcus Hansen
23′ 2-0 Mads Larsen
51′ 2-1 Niclas Pedersen
53′ 3-1 Mads Borchers
55′ 4-1 Andreas Troelsen
57′ 4-2 Frederik Carstensen
60′ 5-2 Marcus Hansen
63′ 6-2 Mads Borchers
75′ 7-2 Marcus Kristensen
84′ 8-2 Mads Zaar
23 Rasmus Rejnhold
71′ Mads Zaar (Rasmus Rejnhold)
71′ Marcus Kristensen (Mads Larsen)
74′ Frederik Ehrhorn (Marcus Hansen)
81′ Magnus Sandfeld (Andreas Troelsen)
81′ Malthe Nielsen (Malthe Kristensen)