U19-remis i Silkeborg

René Christiansens U19-mandskab spillede 2-2 i sæsonpremieren, der måtte smide en komfortabel føring over styr. Easter og P. Egelund på tavlen for EfB.

Esbjerg fB U19 spillede sæsonens første kamp for vestjydernes vedkommende, da Silkeborg var værter på hjemmebanen JYSK Park. René Christiansen har nogenlunde den samme trup at gøre med, som det var tilfældet den forrige sæson, og derfor var det en velkendt startellever i dagens opgør.
Esbjerg tog teten fra kampens begyndelse, og generelt var udeholdet det bedste hold i kampens første halvdel. Der skulle heller ikke gå mere end et kvarter før overtaget gav en scoring, da David Easter curlede den i mål fra kanten af feltet. 1-0 til Esbjerg fB og en god start på dagens opgør.
Efter en halv times spil fordoblede René Christiansens U19-hold deres føring til 2-0, og det var på mål af et af de mere offensive esser. Patrick Egelund erobrede kuglen og tog herefter sagen i egen hånd. Den tidligere Holsted-knægt driblede et par stykker før han flot sparkede den i mål.
Kampen kunne have været lukket allerede i første halvleg, men EfB’erne måtte gå til pause med en komfortabel føring på 2-0 og dermed gøre arbejdet færdigt i anden halvleg.
De første ti minutter efter pausen fortsattte kampbilledet da også, men da hjemmeholdet fik reduceret direkte på frispark til 2-1 gav det Silkeborg momentum. Det blev en mere rodet affære, men esbjergenserne gav stadig alt de havde.
Det lignede længe, at vestjyderne ville hive en 2-1-sejr med tilbage til Esbjerg, men kort før tid fangede Silkeborg de blåhvide på en omstilling, der gav udligningen. En følt afslutning, uden den store kraft, strøg på stolpen og tilbage i spil, hvor hjemmeholdet var først på returen og kunne uden de store problemer gøre det til 2-2.
Mere skete der ikke i sæsonpremieren for U19-drengene, og det var en ærgerlig René Christiansen efter kampen, der havde håbet på alle tre point.
– Vi skulle have kendt vores besøgelsestid i første halvleg især, hvor vi kunne have scoret til 3-0 og dermed have lukket opgøret helt. Nu står vi i stedet med et point, hvilket vi er lidt skuffede over, for vi skal være skarpere i nogle situationer, men det giver trods alt læring til holdet. Nu er vi i gang og vi fik i det mindste et point ud af det, så det er heller ingen katastrofe, siger René Christiansen.

Silkeborg IF – EfB 2-2 (0-2)
14’ 0-1 David Easter
28’ 0-2 Patrick Egelund
58’ 1-2 Kristian Kvist
87’ 2-2 Oliver Korsgaard
20. Mirza Husic
60’ Jeppe Paulsen (Mirza Husic)
60’ Mikkel Nielsen (Mathias Holm)
70’ Rasmus Rejnhold (Patrick Egelund)