U19-remis mod AGF

Esbjerg fB’s U19-hold skulle onsdag eftermiddag fortsætte de fine takter fra sidste weekends sejr mod SønderjyskE, og denne gang var det AGF, der var på besøg i en hverdagskamp, der sluttede 2-2. EfB kom ellers foran 2-0 på mål af Rasmus Rejnhold og Mads Borchers, men aarhusianerne fik kæmpet sig tilbage i kampen og scorede det udlignende mål efter 70 minutter.

Hjemmeholdet startede som lyn og torden, og der skulle kun gå to minutter, før de for første gang fik nettet til af blafre, da Rasmus Rejnhold fik scoret for anden kamp i streg, hvilket sender ham op på seks sæsonscoringer. En måltotal, som er nok til, at EfB-angriberen er delt topscorer i U19 Ligaen.
Målet blev en realitet efter fint spil i højre side, hvor der blev sendt et indlæg ind i feltet, som EfB-topscoreren på kynisk vis omsatte til en føring, som blev udbygget bare 13 minutter senere, da en anden EfB-angriber kom på tavlen.
Denne gang var det Mads Borchers, som viste prøver på sine afslutningsfærdigheder i feltet, da han modtog en bold fra venstre side. Herefter sendte offensivspilleren en afslutning afsted mod det fjerneste hjørne, og han kunne efterfølgende se sit skud flyve direkte ind i netmaskerne til en hurtig 2-0-føring.
Den resultat- og spillemæssige flotte start var imponerende fra vestjyderne, men herefter tippede kampen over til gæsterne, som begyndte at diske op med flot boldbesiddende fodbold, der trykkede EfB’erne langt tilbage på banen.
Og efter 41 minutter kom den fortjente reducering, da et indlæg fra højre suste ind i feltet, hvor AGF’s Mostafa Maarouf tog et touch på bolden foran det lille delt og satte den lille runde ind forbi Nicolai Vistisen i esbjergensernes bur, som flere gange i første halvleg havde fine redninger på stregen.
I pausen blev der snakket om, at hjemmeholdet var nødsaget til at investere noget mere, hvis der skulle point med fra kampen, men lige lidt hjalp det, for AGF’erne fortsatte det hårde tryk i anden halvleg og kom frem til flere chancer, hvilket også førte til endnu en scoring. Denne gang fra Magnus Kirchner, der scorede til 2-2 efter 70 minutter.
Herefter var det ren overlevelse for hjemmeholdet, som kæmpede en brav kamp i defensiven for at holde AGF fra at score målet, der ville sikre dem alle tre point. Det blev dog ikke til flere mål, da EfB-defensiven – og i særdeleshed Nicolai Vistisen – holdt stand resten af kampen og dermed fik et vigtigt point.
– Vi er rigtig glade for det første kvarter af kampen i dag, hvor to af vores angribere igen får scoret, og det var dejligt. Resten af kampen var på AGF’s præmisser, og de var bare bedre end os på alle parametre. På resultatdelen er vi tilfredse i dag, men indholdet var bare ikke godt nok, men vi anerkender også, at vi i dag mødte en modstander, som bare spillede flot, lyder det fra René Christiansen efter onsdagens uafgjort resultat.
Skrevet af Martin Jørgensen

Resultat
Esbjerg fB U19 – AGF U19 2-2 (2-1)
Målscorere
2’ 1-0 Rasmus Rejnhold
15’ 2-0 Mads Borchers
41’ 2-1  Mostafa Maarouf
Indskiftninger
59’ Mirza Husic (Marcus Hansen)
67’ Mathias Holm (Mads Borchers)
75’ Mads Zaar (Andreas Lausen)