U19 sejrede efter flot comeback

Silkeborg IF scorede hurtigt to mål i forårspremieren for U19-mandskabet, men EfB fuldendte et flot comeback og sejrede 3-2. Bækgård, Egelund og Korkmaz scorede for hjemmeholdet.

René Christiansens U19-hold åbnede foråret mod Silkeborg IF i U19 ligaen hjemme på kustgræsbanen i Esbjerg, hvor det var gæsterne, der startede bedst ud.
Udeholdet scorede nemlig to hurtige kasser inden for de første ti minutter efter opspilsfejl fra EfB, der medvirkede til, at Rasmus Carstensen først gjorde det til 1-0 efterfulgt af Kristian Hvids scoring fra straffesparkspletten til 2-0 for Silkeborg IF.
EfB kom dog tilbage i opgøret efter chokstarten og fik reduceret efter en halv times tid. Mathias Holm lavede gode ting i feltet og blev på ulovlig vis nedlagt, som fik dommeren til at pege på pletten. Sparket eksekverede Simon Bækgård og sikrede reduceringen.
Det blev ikke til flere scoringer inden pausen, selvom René Christiansens mandskab havde flere gode gode muligheder i den første halvdel af opgøret.
Ud til anden halvleg, var det Esbjerg-mandskabets tur til at komme buldrende og allerede to minutter efter pausen stod det 2-2 på måltavlen. Denne gang var det én af de mere offensive spillere, nemlig Patrick Egelund, der scorede for de blå-hvide.
Det lignede længe, at de to hold skulle dele i porten – på trods af kæmpe muligheder til begge mandskaber.  Med fem minutter igen blev det dog afgjort, da Esbjerg fB kunne juble for tredje gang i kampen og fuldende et flot comeback i forårspremieren. Indskiftede Deniz Korkmaz fandt vej til netmaskerne og gjorde det til 3-2 for U19-knægtene, hvilket blev kampens sidste scoring.
EfB U19 sejrede 3-2 i årets første kamp og holder sig til i toppen af U19 Ligaen.
– Vi startede forfærdeligt ud og kom hurtigt bagud med to efter et par defensive fejl, men så synes jeg, vi fik sat spillet herefter og skabt en masser chancer. Faktisk havde vi rigtig mange chancer og det er selvfølgelig positivt, men når det er tilfældet, så skal det også blive til flere scoringer, end det gjorde i dag. Vi er selvfølgelig glade for sejren og moralen, der blev vist, men overordnet set, var det en meget jævn præstation, sagde U19-cheftræner René Christiansen efter kampen.

Resultat
EfB U19 – Silkeborg IF U19 3-2 (1-2)
Målscorere
4′ 0-1 Rasmus Carstensen
9′ 0-2 Kristian Hvid Kvist (Straffespark)
30′ 1-2 Simon Bækgård (Straffespark)
47′ 2-2 Patrick Egelund
85′ 3-2 Deniz Korkmaz
Indskiftninger
45′ Mads Larsen (Simon Bækgård)
66′ Deniz Korkmaz (Mads Zaar)
67′ David Easter (Mirza Husic)