U19 tabte trods tomålsføring

Esbjerg fB U19 var foran 2-0 efter første halvleg på scoringer af Rejnhold og Tjørnelund, men et Randers-comeback med tre scoringer på et kvarter vendte kampen til kronjydernes fordel. EfB tabte 2-3 på eget græs.

EfB Akademis U19-talenter kom godt fra land i lørdagens opgør i U19 Ligaen, og efter blot et kvarter bragte de blå-hvide sig på sejrskurs, da Rasmus Madsen blev nedlagt i feltet. Angriber Rasmus Rejnhold omsatte straffesparket til 1-0 i det vestjyske.
Med et relativt hurtigt føringsmål til vestjyderne, så det lovende ud, men Randers var dog også tæt på at åbne målkontoen midtvejs i første halvleg, hvis ikke det havde været for en blokade fra Catovic efterfulgt af et vigtigt indgreb fra Vistisen i EfB-målet.
Få minutter inden pausen havde højreback Patrick Tjørnelund bevæget sig op på den sidste tredjedel, hvor han så ofte bidrager med offensiv kvalitet. Denne gang viste han sig som målscorer, idet han bragte EfB på 2-0 og sikrede et fornemt udgangspunkt forud for anden halvleg.
Kampbilledet skulle dog ændre sig herefter, da Randers kom ud med et noget andet udtryk og satte sig på opgøret, og det blev herefter for meget på gæsternes præmisser. Trods et østjysk overtag, så var det EfB med den største chance i anden halvlegs begyndelse, da Rejnhold kom fri med målmanden. Desværre manglede den sidste kvalitet i afslutningsøjeblikket.
Midtvejs inde i anden halvleg blev der istedet tilføjet noget spænding til opgøret, da Randers-holdet fik reduceret. Mads Sørensen var på pletten for østjyderne efter en løs bold i feltet, hvor EfB’erne ikke fik clearet efter et hjørnespark, og det var startskuddet til en decideret dårlig periode for Esbjerg-spillerne.
Fem minutter senere udlignede Randers’ Oliver Jensen nemlig til 2-2, og bragte dermed balance i regnskabet. Med tyve minutter tilbage af opgøret på Gl. Vardevej stod det således helt lige mellem de to mandskaber, og de tre point kunne vippe til begge sider.
Det var dog udeholdet i momentum, og de trak da også det længste strå og fuldendte comebacket i det 79. spilleminut. Østjydernes Nikolaj Leth fandt her vej til netmaskerne, og igen var det på en lidt tilfældig situation efter et hjørnespark, hvor EfB’s defensiv blot så til.
Trods endnu en god mulighed til Rasmus Rejnhold i de døende minutter, så blev Randers-mandskabets tredje scoring den sidste på grønsværen i Esbjerg, og dermed måtte EfB se sig slået med 2-3 på eget græs trods en tomålsføring.
– Første halvleg var egentlig godkendt, men vi blev for passive efter pausen og viste et nervøst udtryk, da de reducerede og efterfølgende udlignede. Det var frustrerende at se, at vi tabte kampen på et kvarter efter et defensivt kollaps. Vi manglede mod i duellerne, og det skal vi forbedre og generelt set forsøge at finde tilbage til et mere konstant niveau allerede næste weekend mod AaB, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen.

Resultat
Esbjerg fB U19 – Randers Freja FC U19 2-3 (2-0)
Målscorere
15′ 1-0 Rasmus Rejnhold (straffespark)
41′ 2-0 Patrick Tjørnelund
65′ 2-1 Mads Sørensen
70′ 2-2 Oliver Jensen
79′ 2-3 Nikolaj Leth
Indskiftninger
60′ Andreas Blåholm (Andreas Lausen)
67′ Adis Murati (Rasmus Madsen)
76′ Jeppe Paulsen (Mads Zaar)