U19: Vejle – EfB 3-2

EfB’s U19-talenter led lørdag eftermiddag et bittert nederlag i VB Parken. Vejle scorede dybt inde i overtiden til 3-2 og fuldendte et comeback.

Lars Vind og resten af EfB’erne var lørdag draget østpå i jagten på tre point i U19 Ligaen. Det blev dog ikke tilfældet i sæsonens tredjesidste spillerunde, hvor et forstærket Vejle-mandskab, der bestod af flere førsteholdsspillere, løb med sejren dybt inde i overtiden.
Fra kampens start forsøgte begge hold at tage teten, hvilket blot gav en rodet affære og bragte det offensive spil i fokus for begge parter. Det skulle dog blive EfB, der ville det mest i kampens begyndelse, hvor især Holsted-brødrene, Martin og Patrick Egelund, foldede sig ud.
Godt et kvarter inde i matchen kunne Martin Egelund heade bolden i dybden, efter en vundet duel. Her var Patrick Egelund på mærkerne og omsatte sikkert chancen til kampens første scoring. Der gik ikke længe før EfB forøgede deres målscoring yderligere, og igen var det de to brødre, der drillede Vejle-defensiven.
Denne gang byttede rollerne dog og det var i stedet Patrick Egelund, der kunne assistere for Martin Egelund inden han sendte bolden i nettet til 2-0, efter tyve minutters spil. Tomåls-føringen holdte dog ikke mere end fem minutter.
En dyb bold blev nemlig slået fra Vejles banehalvdel, og her så EfB-defensiven ikke for godt ud. En kommunikationsfejl gjorde, at Jonas Andersen kunne reducere til 2-1 for Vejle. Resten af halvlegen blev mere kontrolleret for værterne, hvor EfB i stedet truede med de velkendte omstillinger, men der faldt altså ikke flere scoringer i første halvleg.
Anden halvleg startede ud, som første halvleg sluttede, netop med Vejle i mest besiddelse af bolden, dog uden at skabe de større chancer. I stedet var vestjyderne over flere omgange tæt på at bringe sig yderligere foran, men sådan skulle det ikke gå.
EfB manglede skarpheden og så slog Vejle til i den modsatte ende. Efter flere situationer op langs banen, hvor udeholdet følte sig bortdømt, kunne Vejle udligne. Kasper Thycossen kom højest på et hjørnespark og headede den ind bag EfB-keeperen. En times spil og 2-2 i Vejle.
Det skulle blive værre for EfB, der sekvensen efter måtte lade Thor Kristiansen udskifte. Den tidligere Grindsted-knægt blev skadet og Lars Vind måtte herefter ændre formationen og fortsætte opgøret med fire mand i bagkæden. Udligningen fik dog mere gang i EfB, der viste god attitude og Rasmus Rejnhold var da også ved at bringe EfB foran mod kampens slutning, men Vejle holdt stand.
Det lignede længe et rémis, men i fem minutters overtid gjorde de rødblussede det onde ved EfB. Igen blev et hjørnespark slået og her steg Jes Broby op mellem venner og fjender, inden han styrede bolden i mål til kampens sidste scoring.
Vejle vinder 3-2 og det var en skuffet U19-cheftræner efter kampen, der dog havde ros til sine spillere for den gejst og attitude de viste.
– Lige nu er vi selvfølgelig skuffet over resultatet, men jeg er glad for måden på, at spillerne rejste sig efter Randers-kampen. De viste god attitude og arbejdede stenhårdt mod et rigtig stærkt Vejle-mandskab. Vi kunne have haft tre point, men vi ender i stedet med nul, hvilket er ærgerligt. Drengene leverer en god præstation i dag og de udtagne U17-spillere ser ligeledes rigtigt spændende ud, siger Lars Vind, der roser det nye kuld, der er på vej til den kommende sæson.

Vejle – EfB 3-2 (1-2)
15’ 0-1 Patrick Egelund
20’ 0-2 Martin Egelund
25’ 1-2 Jonas Andersen
60’ 2-2 Kasper Tychossen
90’+6-3-2 Jes Broby Tinghuus
21. Oliver Nielsen
52’ Rasmus Rejnhold (Jeppe Paulsen)
60’ Mathias Holm (Thor Kristiansen)
85’ Mikkel Nielsen (Patrick Egelund)