Uafgjort sender EfB på tredjepladsen

Esbjerg fB skulle onsdag følge op på deres målform med elleve scorede mål i tre kampe, men sådan skulle det ikke gå i aftenens kamp mod Viborg, som endte uden mål.

De to mandskaber, der i forrige sæson rykkede ned i NordicBet Liga, tørnede onsdag aften sammen på Blue Water Arena. EfB var, inden kampen, ubesejret i 6 kampe.
En sejr var vigtig for begge parter i kampen om direkte oprykning, men opgøret manglede kvaliteten, man havde forventet af to superliga-nedrykkere.
Kampen startede ellers ud med god tænding, ført an af Yakovenko som satte en ordentligt herre-tackling ind. EfB startede kampen bedst ud, og dominerede generelt pasningsspillet, men det blev ikke til de helt store chancer for hjemmeholdet.
Udover svage skud fra distancen, og et par blokerede forsøg, blev det aldrig helt til noget for esbjergenserne. I modsatte ende, truede gæsterne da også sjældent, hvor det mest var Pierre Larsen, der skulle holdes øje med.
Første større mulighed faldt til Yakovenko, efter en halv times spil, der med en friløber stormede mod mål, men bliver akkurat presset i dét angriberen vil til afslutning. Bolden løb i stedet fra ham og til målspark. Det blev ikke til noget i første halvleg og holdene måtte gå til pause med resultatet 0-0.
Fra anden halvlegs start, måtte Yakovenko udgå efter et vrid i knæet, og blev derfor erstattet af, den formstærke angriber, Adrian Petre.
Viborg kom, efter pausen, bedre med i spillet, men begge mandskaber manglede stadig den sidste aflevering, for at det rigtigt kunne blive farligt. Dog var det ved at gå galt for EfB, da Marco Lund spillede en hård bold tilbage mod Højbjerg som mistede kontrollen over kuglen. Den blev opsnappet af Viborg, som var tæt på at kunne sende den i frit mål, hvis ikke det var for Lunds glidende tackling i sidste øjeblik.
Kort efter var det farligt i modsatte ende, i det 56. spilleminut, da Marco Lund er blevet oppe, efter et hjørnespark. Han fik hovedet på et indlæg fra højre, og prøvede at føle den modsat, men den røg tæt over overlæggeren, til stor ærgrelse på Blue Water Arena, hvor mange så bolden som værende i mål.
Ingen af holdene tog for alvor téten, og kampen døsede lige så stille ud. Det lignede mere og mere, at superliga-nedrykkerne begge var tilfredse med pointet.
Viborg FF var dog ved at gøre det grimme mod EfB, fem minutter før tid, da Hagelskjær mistede fodfæste midt på banen, hvilket gav en åben mulighed for, den indskiftede, Arrieta som havde frit løb mod mål. Men et flot tilbageløb af Parunashvili gjorde, at midtbane-spilleren fik blokeret skuddet i sidste øjeblik.
Mere blev det ikke til, og slutresultatet blev derfor ved 0-0.
Med det éne point, kunne EfB kravle en plads op og indtager nu ligaens tredje plads.

Yakovenko
49′ Petre (Yakovenko)
66′ Dreyer (Kristensen)