Uafgjort ude mod Vendsyssel

I de tre foregående indbyrdes opgør har det været Vendsyssel, som er gået fra banen med tre point. I dagens kamp bragte Lasha Parunashvili EfB foran efter 54 minutter, mens hjemmeholdet udlignede et kvarter senere, da Jon Dagur Thorsteinsson scorede på et straffespark begået af Markus Halsti. 1-1 blev også kampens resultat.

Kampens begyndelse var præget af mange tekniske fejl fra begge mandskaber, og der skulle gå længe, før spillet begyndte at flyde. Derfor var det også en start med relativt få muligheder. Tættest på en fin chance var dog hjemmeholdet, da et indlæg fra højre side blev farlig ved bagerste stolpe. Jeppe Højbjerg fik dog bokset bolden ud af farezonen.
Efter 12 minutter fik værterne en frisparksmulighed, som Esbjerg-keeper, Jeppe Højbjerg gav en returbold på. Heldigvis manglede skarpheden hos de hvidklædte vendelboer, og derfor forblev stillingen 0-0.
Midtvejs i første halvleg blev et mål til gæsterne underkendt. Et flot sparket frispark fra venstre side blev sendt ind i feltet af Jesper Lauridsen, og her dukkede Rodolph Austin op, som forsøgte at få bolden i nettet, men forsøget dog afværget i første omgang. Bolden endte herefter hos Adrian Petre, som fra sin position satte kuglen i nettet. Desværre blev den rumænske spidsangriber dømt offside og målet annulleret.
Kort før pausefløjtet fik EfB endnu en frisparksmulighed, denne gang ved Adnane Tighadouini, fra 25 meter, hvor den offensive dribler forsøgte sig med et spark mod mål. Nicolai Flø var dog vågen i Vendsyssel-målet og fik puffet bolden ud af farezonen, og dermed kunne holdene gå i omklædningsrummet til pausestillingen 0-0.
Ni minutter inde i anden halvleg scorede esbjergenserne til 0-1, da en løs bold landede i feltet, hvor Adrian Petre forsøgte at opsnappe kuglen. Mellem venner og fjender dukkede den georgiske playmaker, Lasha Parunashvili op efter et flot løb frem i feltet. Fra en spids vinkel i højre side satte han bolden ind over stregen og bragte Esbjerg-mandskabet foran.
Herefter forsøgte hjemmeholdet at presse på ved at skifte flere offensive kræfter ind, der skulle forsøge at presse den esbjergensiske defensiv. Det lykkedes 20 minutter før tid, da Sebastian Czajkowski blev nedlagt i feltet af Markus Halsti. Nordjydernes Jon Dagur Thorsteinsson sparkede bolden sikkert i mål på det efterfølgende straffespark, som gjorde det til 1-1.
Herefter blev det præget af mange dueller, og intensiteten fejlede bestemt intet i den afgørende fase af matchen. Hen mod kampens slutning forsøgte begge hold da også at gå efter sejren, men det førte dog ikke til mål og derfor måtte de to oprykkerhold nøjes med ét point hver i den tidlige søndagskamp.

Vendsyssel FF – EfB 1-1 (0-0)
Målscorer:
54’ 0-1 Lasha Parunashvili
70’ 1-1 Jon Dagur Thorsteinsson (straffespark)
Adrian Petre
63’ Emmanuel Oti Essigba (Adnane Tighadouini)
69’ Daniel Anyembe (Mathias Kristensen)
82’ Mark Brink (Jeppe Brinch)
Skribent: Martin Jørgensen