Vigtige tre point til U17

Efter nederlag i de sidste to kampe, var det lørdag tid til at få vendt skuden for Esbjergs U17-hold, da holdet skulle møde Vejle på udebane. Det blev da også til tre point, hvor Marcus Hansen scorede vestjydernes første mål, mens et selvmål kort før tid gjorde det til 0-2. I de døende minutter reducerede hjemmeholdet, men målet kom dog for sent, og derfor snuppede Jerry Lucenas tropper sejren.

I kampens begyndelse var det en blandet affære med flere chancer i begge ender. Det var dog værterne, som havde de største muligheder og det bedste tag i spillet, men på trods af overtaget til de rødklædte, så blev det alligevel esbjergenserne, som først kom på tavlen.
Målet kom efter sublimt opspil helt nede fra forsvaret, hvor bolden blev flyttet videre rundt i de forskellige kæder, inden Marcus Hansen til sidst kunne sætte bolden i nettet efter en dybdebold til stillingen 0-1, som holdene også gik til pause med.
I pausen blev der snakket om, at der skulle hankes op i defensiven, som gav for mange unødvendige chancer væk. Desuden skulle holdet være tålmodige, når de var på bolden og udnytte de omstillingsmuligheder, der måtte komme.
De første 30 minutter af anden halvleg lykkedes vestjyderne med netop dette. Her var der masser af tålmodighed i spillet og optakt til flere fine muligheder, mens man i den anden ende ikke gav noget væk til Vejle.
Fire minutter før tid sikrede esbjergenserne sig sejren, da Rasmus Madsen kom afsted i den ene side og sendte et giftigt indlæg ind i boksen, som en Vejle-forsvarer ikke kunne cleare ordentligt. I stedet sendte han kuglen ind i eget net til stillingen 0-2.
I de døende minutter fik hjemmeholdet dog reduceret på et hjørnespark, men lige lidt hjalp det. Det blev nemlig til kampens sidste scoring, og dermed fik EfB tre vigtige point.
– Jeg synes, at vi spiller en blandet kamp i dag, hvor vi i perioder ikke har godt nok styr på defensiven. Der var dog også en halv time i anden halvleg, hvor vi var meget tilfredse med spillet. Alt i alt er vi dog glade for sejren, som vi håber vil give holdet mere selvtillid. Nicolai Vistisen står en flot kamp i dag og er vigtig i flere situationer. Men også Oliver Svendsen, som normalt spiller U15, gjorde det rigtig godt for os. Han spiller sin klart bedste kamp ved at være klog på bolden og god i sine defensive aktioner, siger Jerry Lucena efter eftermiddagens sejr mod Vejle.
Skrevet af: Martin Jørgensen

Resultat
Vejle – EfB 1-2 (0-1)
Målscorere
30’ 0-1 Marcus Hansen
86’ 0-2 Oliver Nielsen (selvmål)
90’ 1-2 Martin Lauritsen

Indskiftninger
17’ Kristian Sebastian Iversen (René Holst Andersen)
57’ Marcus Kristensen (Frederik Brinch Ehrhorn)
75’ Rasmus Madsen (Kristian Sebastian Iversen)