Akademi

Zean Dalügge igen på tavlen i U19-sejr

Esbjerg fB U19 hentede søndag eftermiddag tre point i Ikast, da holdet vandt 2-1 over Lyngby Boldklub. Midtbanespiller Andreas Troelsen udlignede, mens angriber Zean Dalügge blev matchvinder med sin tredje sæsonscoring.

Esbjerg fB U19 spillede søndag sæsonens tredje kamp, hvor det blev til den første sejr på kunstgræsset i Ikast. EfB kom bagud 0-1, men fik vendt det til deres fordel i anden halvleg og vandt 2-1 på mål af Andreas Troelsen og Zean Dalügge, hvor sidstnævnte nettede for tredje kamp i streg.
Lars “Lungi” Sørensens mandskab kom bragende ud til kampen mod Lyngby, og de ældste talenter fra EfB Akademi fik hurtigt sat et højt og særdeles velfungerende pres.
Således var det EfB over det hele de første 25 minutter af kampen, hvor Lyngby blot meget få gange fik bolden med over på den anden side af midten.
Det store overtag kastede også nogle chancer af sig, men offensivspillerne Rasmus Rejnhold, Marcus Hansen og Zean Dalügge manglede den sidste skarphed foran mål.
Midtvejs i første halvleg fik EfB ikke fastholdt momentum og blev for passive i det lave pres, og det udnyttede Lyngby til deres fordel.
De Kongeblå spillede sig tilbage i opgøret og havde godt fat om kampen i første halvlegs resterende del, og de kunne da også bringe sig foran 1-0 efter en halv times spil, da en omstilling gjorde ondt på EfB.
I pausen blev EfB’erne enige om, at de skulle finde tilbage til det pres, der fungerede så godt i kampens indledning – og det lykkedes også ganske glimrende.
EfB kom således ud til anden halvleg med ny energi og blæste Lyngby omkuld.
Det var derfor også fuldt fortjent, at midtbanespilleren Andreas Troelsen fem minutter efter pausen kunne udligne for EfB.
Efter et gennemspillet angreb op gennem kæderne med flere sideskift, endte bolden til slut foran Troelsen, der fra kanten af feltet bankede den i nettet med sit venstre ben. Flot scoring og 1-1.
EfB fortsatte med at presse på, og det var ikke meget Lyngby havde at byde ind med.
Det flotte spil gav ikke overraskende flere gode muligheder, men Lyngby holdt trods det massive pres stand – i hvert fald for en stund.
Med ti minutter tilbage af kampen tog Zean Dalügge sagen i egen hånd, da han viste stor fysik og satte to Lyngby-spillere, inden bolden blev braget i mål. Tre mål i tre kampe for angriberen.
Det blev ikke til flere scoringer på Ikast Stadion, hvor opgøret blev afviklet som testkamp for VAR, og EfB kunne således fortjent tage alle tre point med hjem til Esbjerg efter en sejr på 2-1 over Lyngby.
– Det var en fuldt fortjent sejr, hvor en blanding af godt fodboldspil og masser af mandsmod gjorde udfaldet. Det handler om, at vi kan udvikle talenter, men det er bestemt også vigtigt, at vi får vundet nogle fodboldkampe, så alt i alt er vi meget tilfredse. Overordnet set, var det en stærk holdpræstation, siger U19-cheftræner Lars “Lungi” Sørensen efter kampen, der også havde individuelle roser til et par spillere.
– Jeg synes, Tobias Stagaard og Andreas Lausen viste højt niveau i dag, og så er det jo altid godt med en angriber som Zean Dalügge, der kan lide at lave mål.

Lyngby Boldklub U19 – Esbjerg fB U19 1-2 (1-0)
30′ 1-0 Alexander Petræus
50′ 1-1 Andreas Troelsen
80′ 1-2 Zean Dalügge
23 Rasmus Rejnhold
46′ Frederik Ehrhorn (Rasmus Rejnhold)
78′ Magnus Sandfeld (Marcus Kristensen)
80′ Mads Borchers (Marcus Hansen)